Puss Weekend naisten pyöräilyvalmennus tapahtuma

Puss Weekend 9.-11.8.2024 on rento alamäki- ja maastopyöräilyleiri täysi-ikäisille naisille. Mukaan ovat tervetulleita kaikentasoiset kuskit. Löydät oman tsemppaavan porukkasi, olitpa ensimmäistä kertaa maastopyörän selässä tai kokeneempi pyöräilijä. Luvassa on urheilun, itsensä voittamisen, naisenergian ja hervottomien läppien lisäksi häikäilemättömän siistejä yllätyksiä ja palkintoja. Perjantai-ilta alkaa tasamaan tekniikkatreeneillä, koko lauantai vietetään poluilla sekä mäessä, ja sunnuntaina luvassa on kuvaus sessarit sekä mahdollisuus koeajaa eri valmistajien pyöriä. 

Vuoden 2024 Puss Weekendille saapuu ennennäkemättömän paljon näytteilleasettajia. Pääset tutustumaan eri merkkien uusimpiin pyörämalleihin, koeajamaan ajopelejä ja täydentämään varustevarantoja mahtavilla tuotteilla!

Tsekkaa ryhmien kuvaukset ja varaa paikkasi, liput viedään joka vuosi käsistä! Huomioithan, että et voi vaihtaa ryhmää lipun ostamisen jälkeen.

Leirin hinta on 149 €. Hinta ei sisällä hissilippua, vakuutusta tai mahdollisia vuokravarusteita tai majoitusta ja ruokailuja. Majoituksista ja vuokravarusteista voit tiedustella Sappee Resortista.​

Tapahtumaan ei käy liikuntaetu. Ennen sitä ilmoittelemme tapahtumaan liittyvistä uutisista somekanavissamme (erityisesti Instagramissa), pysy kuulolla!

Tärkeää tietoa

Puss Weekend Facebook ryhmä

Liity tapahtuman Facebook ryhmään. Täällä voit sopia yhteis majoituksista sekä kuljetuksista. Sekä yleistä höpinää pyöräilystä.

Puss Weekend FB

Ryhmät

Puss Camp on tarkoitettu kaikentasoisille kuskeille. Tärkeintä on hyvä asenne ja tsemppihenki!

Alta löydät tietoa eri ryhmistä ja niiden ohjelmasta. Ryhmää ei voi vaihtaa ilmoittautumisen jälkeen, joten ostathan lipun siihen ryhmään jossa haluat ajaa. Valmennuksen ohjelma saattaa muuttua keliolosuhteiden sekä ryhmän tason ja toiveiden perusteella. Kaikissa ryhmissä ajetaan riskit minimoiden ja turvallisuus edellä, muistathan siis kuunnella valmentajien ohjeita ja ottaa muut kuskit huomioon!

Rookie: Tämä on ryhmä aloitteleville alamäkipyöräilijöille ja ensi kertaa bike parkiin tuleville. Ei minkäänlaisia osaamis- tai pohjatietovaatimuksia! Ohjelmassa tutustumista täysjoustopyörän ominaisuuksiin sekä ajoharjoituksia tasamaalla, poluilla ja bike parkissa. Voit osallistua ryhmään myös täysjoustosähköpyörällä.

DH1: Aloitteleville alamäkikuskeille, jotka ovat jo muutaman kerran käyneet bike parkissa mutta ajavat vielä renkaat maassa. Valmennuksessa käydään läpi ajoasentoa, jarruttamista, mutka-ajoa ja turvallista bike park -ajoa.

Voit osallistua ryhmään myös täysjoustosähköpyörällä.

DH2: Kokeneemmille alamäkikuskeille, jotka ovat jo ajaneet bike parkeissa sekä tutustuneet droppeihin ja mahdollisesti pieniin hyppyreihin. Viikonlopun teemoina ajolinjojen suunnittelu, mutka-ajoa, hypyt ja dropit. Voit osallistua ryhmään myös täysjoustosähköpyörällä.

DH3: Ryhmä kokeneille sendaajille! Viikonlopun aikana haetaan lisää varmuutta ja vauhtia ajamiseen tekniikkatreeneillä ja ylitetään itsensä Sappeen haastavimmilla radoilla.

Enduro1: Ryhmä hieman maastossa ja metsässä ajaneille kuskeille. Viikonlopun aikana seikkailemme Sappeen rinnebaanoilla sekä metsän enduroreiteillä. Valmennuksessa käydään läpi ajoasentoa, jarruttamista, mutka-ajoa ja hissin käyttöä. Osa siirtymistä tehdään myös lihasvoimin. Voit osallistua ryhmään myös täysjoustosähköpyörällä.

Enduro2: Ryhmä maastossa jo ajaneille mutta lisää tekniikkaa ja vauhtia kaipaaville kuskeille. Valmennuksessa käydään läpi ajoasento, jarrutukset, mutka-ajo sekä helppoja teknisiä polkuja. Viikonlopun aikana seikkailemme Sappeen rinnebaanoilla sekä metsän enduroreiteillä.Voit osallistua ryhmään myös täysjoustosähköpyörällä.

Enduro3: Ryhmä vuosia jo ajaneille kuskeille, jotka haluavat lisää varmuutta haastaville poluille. Valmennuksessa käydään läpi ajoasentoa, jarruttamista, mutka-ajoa sekä haastavia teknisiä polkuja. Viikonlopun aikana seikkailemme Sappeen rinnebaanoilla sekä metsän enduroreiteillä.

XC1: Tämä ryhmä sopii maastopyöräilyn hiljattain aloittaneille. Hajoittelemme polkuajoa ja tekniikkaa Sappeen lähipoluilla, fokuksessa ajoasento, jarruttaminen ja mutka-ajo. Tässä ryhmässä ei ajeta bike parkissa eikä tarvita hissilippua.

XC2: Ryhmä pyörän käsittelyä jo hieman osaaville kuskeille, joilla on myös kuntoa koko päivän ajamiseen. Hajoittelemme polkuajoa ja tekniikkaa Sappeen lähipoluilla, fokuksessa ajoasento, jarruttaminen ja mutka-ajo. Tässä ryhmässä ei ajeta bike parkissa eikä tarvita hissilippua.

XC3: Tässä ryhmässä ajetaan kovaa ja haetaan lisää teknistä varmuutta. Hajoittelemme polkuajoa ja tekniikkaa Sappeen lähipoluilla, fokuksessa ajoasento, jarruttaminen ja mutka-ajo. Tässä ryhmässä ei ajeta bike parkissa eikä tarvita hissilippua.

E-BIKE: Sähköpyöräilijöiden ryhmä. Harjoittelemme monipuolisesti ajotekniikkaa ja maaston lukemista. Sähköpyörän ominaisuuksien optimaalinen käyttö. Leirin aikana tutuksi tulevat niin mäkinousut kuin alamäkeen ajaminen. 

Varusteet

Tapahtumassa on näytteilleasettajia joilta voit löytää hyviä diilejä varusteista.

Perjantai-illan tekniikkatreeneissä riittää avokypärä, mutta lauantain kaikissa bike parkissa ja enduro-radoilla tehtävissä treeneissä full face -kypärä on pakollinen. Suosittelemme myös ajolaseja kaikille.

Säänmukainen varustus.

Muista tarkistaa pyöräsi kunto ja toimivuus ennen tapahtumaa! 

Rookie: Täysjousitettu pitkäjoustoinen trail-, enduro- tai alamäkipyörä, jousto 130–200 mm. Pakolliset varusteet full face -kypärä ja polvisuojat. Perjantai-illan ja lauantaiaamun harjoituksissa voi käyttää myös avokypärää. Suositeltuja varusteita ovat selkäsuoja, alamäkiajoon soveltuvat ajokengät ja kenkiin sopivat pitävät polkimet. Jos tarvitset vuokrapyörän ja -suojat, varaa ne ajoissa Sappeen vuokraamosta! Voit osallistua ryhmään myös täysjoustosähköpyörällä.

DH: Alamäkipyörä tai pitkäjoustoinen täysjoustopyörä, jousto 150–200 mm. Pakollisia suojavarusteita ovat full face -kypärä ja polvisuojat. Suosittelemme myös selkäpanssaria, mahdollisesti rintasuojaa sekä kyynärsuojia. Perjantai-illan harjoituksissa voi käyttää myös avokypärää. 

DH1 & D2 voit osallistua  näihin ryhmiin myös täysjoustosähköpyörällä.

Enduro: Trail- tai enduropyörä levyjarruilla, jousto 130–180 mm. Suosittelemme täysjoustopyörää, mutta kokeneet kuskit voivat valita myös jäykkäperäisen trailimasiinan. Myös sähköpyörällä osallistuminen onnistuu. Pakollisia suojavarusteita ovat full face -kypärä ja polvisuojat. Suosittelemme myös selkäpanssaria, mahdollisesti rintasuojaa sekä kyynärsuojia. Perjantai-illan harjoituksissa voi käyttää myös avokypärää. Ota mukaan myös juotavaa ja pientä evästä, päivän aikana voi tulla nälkä! 

Enduro1 & Enduro2 voit osallistua  näihin ryhmiin myös täysjoustosähköpyörällä.

XC: Polkuajoon soveltuva enduro- tai XC-pyörä, joustoa 130–150 mm. Voit myös osallistua fatbikella tai jäykkäperäisellä maastopyörällä. Kypärä on pakollinen. Pakkaa hyvin selässä kulkevaan reppuun juomista, evästä ja varaosia (vähintään sisäkumi, mahdollisesti myös vaihtajan korvake). 

E-bike: Täysjoustosähköpyörä, jousto 130–180 mm. Pakollisia varusteita kypärä ja polvisuojat. Ota mukaan laturi tai vara-akku, jotta ehdit lounastauolla ladata itsesi lisäksi ajopelisi.

Vuokravarusteet

Vuokravarusteet

Sappee Bike Park vuokraa pyöriä ja suojavarusteita. Jos tarvitset leirille pyörän niin toimi nopeasti, vuokravälineet varataan nopeammin kuin leirin liput! Voit myös kysyä pyörää vuokralle tuttaviltasi tai Facebookissa ryhmässä nimeltä Puss Weekend.

HUOM! Puss Camp ei vastaa pyörien vuokrauksesta tai lainaamisesta. Jokainen leirille osallistuja huolehtii itse siitä, että hänellä on sopiva välineistö käytössään. Vuokraukset ja lainaukset ovat aina vuokraajan ja vuokralle antajan välisiä sopimuksia, eikä Puss Camp toimi välittäjänä.

Majoitus

Jokainen osallistuja vastaa oman majoituksensa järjestämisestä.

Puss Mansion -yhteismökit ovat kätevin keino majoittua Sappeella – ja ehdottomasti paras tapa tutustua muihin mimmeihin! Voit varata oman paikkasi yhteismökillä Sappeen myyntipalvelusta. Kerro, että olet tulossa Puss Campille, niin sinut sijoitetaan mökkiin muiden leiriläisten kanssa. Mökkipaikan maksettuasi saat lähempänä tapahtumaa sähköpostiisi tiedon, missä mökissä majoitut.

Sappeella on tarjolla myös kattavasti muuta majoitusta, jos haluat ottaa mökin kaveriporukalla tai majoittua Chaleteissa mukavasti omassa rauhassa. Sappeelta löytyy myös leirintäalue, jos karavaanarielämä tai telttailu on sinun juttusi. Löydät lisää tietoa mahdollisuuksista Sappeen sivuilta.

Tiedustelut ja varaukset:
Sappeen Myyntipalvelu
arkisin 9-16
laskettelukaudella arkisin 9-19.30
Puh: 0207 559970 tai 0207559975
email: sappee@sappee.fi tai majoitus@sappee.fi

Ruokailu

Sappeella nälkäisiä leiriläisiä palvelee rinneravintola Huippu. Lauantaina voit ostaa monipuolisen lounaan buffetista ja tulla leiriläisille laaditulle illalliselle Huippuun. Myös ravintola Vohveli palvelee yömyöhään.

Muista ottaa päivän ajaksi vettä ja evästä mukaan. Etenkin jos päivä on kuuma, vettä kuluu paljon. XC- ja ebike-ryhmäläiset viettävät aikaa kauempana rinneravintolasta, joten ota evästä ja juotavaa mukaan reppuun. Ilmoita päivän aikana ryhmäsi vetäjälle, jos sinun pitää pitää evästauko.

Jos majoitut viikonlopun yli Sappeella, huomioithan, ettei keskuksella ole omaa ruokakauppaa.

Ravintola Huipun aukioloajat:
Perjantaina 12-10
Lauantai 9-20
Sunnuntai 10-18

Ravintola Vohvelin aukioloajat:
Perjantaina 18-02
Lauantaina 17-02​

Lauantaina Ravintola Huipussa Lounas tarjolla kello 11-15

 • Salaatti pöytä & leivät (L)
 • Kana-nuudeliwokki (L&G)
 • Kasvis-nuudeliwokki (Vegaani & G)
 • Kahvia & Teetä
 • 15,90€

​Lauantaina Ravintola Huipussa päivällinen tarjolla kello 18-19.30

 • Hedelmäistä vihersalaattia ja mansikkavineagrettia L,G
 • Tapassalaattia L,G, (VEG)
 • Yrtti-parmesanbroileria L,G
 • Kasvispihvejä ja yrttikastiketta L, G
 • Leivät, levitteet (L)
 • Jäätelö buffa, kastikkeita & karkkeja (VL)
 • Kahvia & Tee
 • 29,90€
Aikataulu

ALUSTAVA AIKATAULU

PERJANTAI 9.8.2024

15.00 - 19.00 Ilmoittautuminen auki

15.00 - 20.00 Näytteilleasettajat paikalla

18.30 - 20.30 Keulimis-, Bunnyhop ja ajotekniikkakoulu

LAUANTAI 10.8.2024

9.00- 18.00 Näytteilleasettajat paikalla

9.00 - 10.00 Ilmoittautuminen ja rannekkeen nouto nimellä ravintolan katoksen alla.

9.00 - 10.00 Hissilippujen, vuokrapyörien ja -varusteiden nouto

10.15 Ravintola Huipun edessä kokoontuminen.

Infoa tapahtumasta sekä ryhmiin jako.

10.30 - 13.00 Valmennus

13.00 - 14.30 Lounas tauko

14.30 - 17.30 Valmennus

18.00 Puss Camp Awards 2024 Ravintola Huipun edessä

Miss Puss Camp 2024

SUNNUNTAI 11.8.2024

11.00 - 15.00 Näytteilleasettajat paikalla

11.00- 12.30 Kuvaus sessarit

Hissiliput

Hissiliput eivät kuulu Puss Campin hintaan. Hissilipun voi ostaa Sappeen vuokraamosta leirin ajaksi – pidä silmät auki myös mahdollista kausikorttitarjousta varten! Hissilippu ladataan Axess-sirukortille, joka ei kuulu hissilipun hintaan. Ota siis vanha korttisi mukaan jos sinulta sellainen löytyy. Kortteja voi myös ostaa Sappeen vuokraamosta.

E-bike-ryhmäläiset voivat ostaa sähköpyörien rinnelipun Sappeen vuokraamosta.

XC-ryhmät eivät aja bike parkissa eivätkä näihin ryhmiin osallistujat siis tarvitse hissilippua.

Enduro- ja DH ryhmät tarvitsevat lauantaille ja suositus myös sunnuntaille. Pääset koeajamaan näytteilleasettajien pyöriä sekä osallistumaan kuvaussessareihin.

Saapuminen

Sappeen Matkailukeskus sijaitsee Pälkäneellä Sappeen kylässä, Hämeenlinnasta 65 km pohjoiseen, Tampereelta 50 km kaakkoon. Helsingin suunnasta ripein ajoreitti kulkee Hämeenlinnan (E12) ja Pälkäneentien kautta (57) kautta.

Parkkipaikat sijaitsevat Ravintola Huipun ja vuokraamon vieressä. Sähköautojen latauspisteet löytyvät Sappee Chalets- huoneistohotellin vieressä olevalta parkkipaikalta.

Sappeelle on hankala päästä julkisilla kulkuneuvoilla, mutta kimppakyytejä löytyy varmasti! Huutele kyytiläisiä tai kyydinottajia esimerkiksi tapahtuman Facebook-sivulla tai Rymynaiset-Facebook-ryhmässä!

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä omalla nimellä, varauduthan osoittamaan osallistumisoikeuden näyttämällä lipun ostosta tuleva sähköposti vahvistus. Info- ja ilmoittautumispisteen löydät Ravintola Huipun ja Sappee Bike Park pyörävuokraamon välistä.

Ensiapu

Ensiapu on paikalla perjantaista sunnuntaihin. EA-pisteen löydät Sappee Bike Parkin pyörävuokraamon alakerrasta, Ravintola Huipun rakennuksesta.

Jokaiselle valmentajalle ja tapahtuman henkilökunnalle on jaettu tapahtuman aikana käytössä oleva EA-ryhmän puhelinnumero, josta avun tavoittaa heti. Jos sinulle sattuu jotain pientäkin vahinkoa tapahtuman aikana, voit käydä tarkistuttamassa tilanteen ja puhdistamassa haavat EA-pisteellä. Puss Campilla yleisin EA-ryhmän huomiota vaatinut vahinko on erilaiset naarmut ja ruhjeet, joilta voit välttyä käyttämällä suojia ja asianmukaisia ajovarusteita.

Vakuutukset

Leiriläisiä ei ole vakuutettu tapahtuman puolesta. Jokainen tapahtumaan osallistuja huolehtii siis omasta vakuutuksestaan ja sen riittävyydestä. Eri vakuutusyhtiöt ovat määritelleet alamäkipyöräilyn ja maastopyöräilyn eri tavoilla vakuutusehdoissaan. Tarkista vakuutuksesi kattavuus ennen leirille saapumista!

Usein kysytyt kysymykset

Voinko siirtää osallistumisoikeuteni?

Jos myyt ostamasi lipun eteenpäin, laitathan meille tiedon sähköpostilla info@pusscamp.com. Lisää viestiin lipun ostajan nimi ja sähköpostiosoite. Lippu käy vain ryhmään johon se on ostettu, eli ryhmän vaihto ei ole mahdollista lipun edelleenmyynnin yhteydessä.

Huom! Osallistumisoikeuden siirtämisestä on ilmoitettava viimeistään 48 tuntia ennen tapahtuman alkua.

Voinko maksaa osallistumiseni liikuntaedulla?

Liikuntaetu ei valitettavasti käy tapahtumaan.

Pyöräilyvalmennus