_DSC4016.jpg

Sappee Bike Park

Sappee Bike Park on suomalaisten modernien Bike Parkien pioneeri. Sappee Bike Park on toiminut jo vuodesta 2008 saakka. Sappee on Suomen suosituin Bike Park. Sappeelta löytyy kattava reittivalikoima, reittisuunnittelussa on huomioitu kaikki harrastajat, niin aloittelijoista jo kokeneisiin konkareihin. Pääosin reitit rakennetaan kaivinkoneella. Reittien kunnossapitovuoroja meillä tulee viikossa 10. Sappeelta löytyy oma Trainee Zone, joka on tarkoitettu junioreille sekä aloittelijoille. Sappeen palvelu on saanut paljon positiivista palautetta. Tiesitkö muuten, että Sappeella palvellaan asiakkaita myös hissillä. 
Sappeella on kattava pyörä- sekä varustevuokraamo, jonka yhteydessä toimii myös varustekauppa. Pyöräpalveluihin sisältyy myös Bike Park pyöräilykursseja tarjoava Sappeen Fillarikoulu. 
Sappeella on hyvät ravintolapalvelut, jossa voi maistella vaikkapa Sappee Bike Park Teamin nimikkoannoksia. Sappeelta löytyy myös kattava majoitustarjonta, voit majoittua perinteisissä mökeissä, korkealuokkaisissa huviloissa, laadukkaissa huoneistoissa tai vaikkapa matkailuvaunussa/teltassa Sappeen leirintäalueella. Tervetuloa Sappeelle

Meri-Teijo Bike Park

Teijon kansallispuiston kainalossa sijaitseva Meri-Teijo Bike Park avasi ovensa 30.5.2020.

Intohimolla rakentuvaa uutta pyöräpuistoa on rakennettu nyt kahden vuoden ajan. Kaudelle 2021 on luvassa isoja muutoksia ja parannuksia avajaiskauteen verrattuna.

Kaudella 2021 parkista löytyy 12 ajettavaa reittiä plus variaatiot, joista joka tason kuski löytää omansa. Meri-Teijolla on erityisen laaja variaatio ratoja, ei kahta samanlaista. Visiona heillä on nimenomaan luoda ainutlaatuisia ratoja. Meri-Teijolla autetaan toisia ja aloittelijat otetaan vastaan ammattitaidolla.

Pyörä- ja varustevuokraamosta löytää huippu suojavarusteet ja pyörät. Kaudelle 2021 on tarjolla täysjousitettuja sähköpyöriä ja alamäkipyöriä joko parkkiin, tai popuille. Kokoja löytyy myös junnuillekin.

Tarjoamme myös opaspalveluita pyöräretkille ja räätälöityjä aktiviteettipaketteja ryhmille. Meri-Teijolla tehdään valmennuksia yhteistyössä Puss Camp:n kanssa. Tarkempaa lisätietoa parkin tapahtumista, tuotteista, radoista

Levi Bike Park

Levi tarjoaa loistavat puitteet alamäki- tai enduropyöräilyn ystäville! Leviltä löydät eritasoisia reittejä helpoista enduroreiteistä aina vaativiin DH-pätkiin. Levi Bike Parkin reitit kiertävät ympäri Levitunturia. Gondoli2000-hissi kuljettaa ylös Levin huipulle, josta avautuvat huikeat Tunturi-Lapin maisemat. Alasmeno hoituukin sitten vauhdikkaammin pyörän selässä. Matkalla koet niin siltoja, kallistuksia kuin upeita Lapin maisemia. Kesällä 2020 Levin Bike Parkiin rakentuu lisäksi täysin uusi reitti Village Trail. Kokonaisuudessaan reitti tulee olemaan Suomen pisin hissillä lähestyttävä pyöräreitti ja reitin pituudeksi tavoittelemmekin ainakin 4km mittaa!

Kokoonniemi Bike Park

Kokonniemi bike park tarjoaa laadukkaita, turvallisia ja hyvin hoidettuja reittejä niin aloittelijoille että kokeneelle kuskille. Meiltä löytyy tällähetkellä kymmenen omaleimaista rataa joista pääosa reiteistä on koneella kaivettuja, joissa olemme ottaneet huomioon laajasti kuskien eri taitotasoa. Rinteiden välisistä metsistä löytyy hauskaa ja haastetta ajettavaa kaikille. Radat ovat merkittyjä vaikeusasteesta alkaen sinisestä ja päättyen mustaan.
Lajiin pääsee helposti tutustumaan laadukkaiden alamäkipörä ja varusteiden vuokraus palvelun avulla.
Fasiliteettejä löytyy Vuokraamo, kahvila ja useampi pyörän pesupiste.

Iso-Syöte Bike Park

Vajaan kahden tunnin ajomatkan päästä Oulusta koilliseen sijaitseva Iso-Syöte ja Syötteen kansallispuisto ovat tunnettuja upeista pyöräilymaastoistaan. Maastopyöräilijät tulevat kaukaa kokeilemaan Suomen parhaiksi kutsuttuja reittejä, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmille konkareille. Alueen innokkaita harrastajia ajatellen Iso-Syötteen rinteille alettiin rakentaa Bike Park-reittejä syksyllä 2019, töitä jatketaan keväällä ja kesällä 2020. 

 

Iso-Syötteen Bike Park-radat ovat noin kaksi kilometriä pitkiä ja alkuvaiheessa pyöräilijöille tulee olemaan tarjolla muutama erilainen- ja eri tasoinen rata. Osa radoista on pidempiä ja enemmän haastavuutta tarjoavia, kallistetuilla mutkilla ja pienillä hypyillä, osa helpompia ratoja, jotka sopivat mainiosti myös aloittelijoille. Hiihtokeskuksen perherinteille valmistuu kaksi aloittelijoiden reittiä, jossa lajiin pääsee helposti ja turvallisesti mukaan. Helpoimmalla reitillä pärjää normaalilla pyörällä, mutta suosittelemme täysijousitettua maasto- tai enduro pyörää, joka soveltuu vaihtelevaan maastoon ja bikepark toimintaan. Iso-Syötteen vuokraamosta voit myös vuokrata enduro pyörän. Mallina toimii Specialized Stumpjumper EVO, joka sopii ominaisuuksiltaan mainiosti myös alueen maastopyöräreiteille. 

 

Iso-Syöte on kasvava luontokohde, jonka ympärivuotinen matkailu on kovassa nosteessa. Alue on kotoisa ja Syötteen kansallispuisto luo alueelle moninaisen luonnon tunnelmaa. Alueelta löytyy päivittäistavaroita tarjoava tunturimarket ja useampi ravintola. Iso-Syötteen eturinteiden juurella sijaitseva KIDE Hotelli on auki vuoden ympäri. Hotelli valmistui marraskuussa 2019 ja on suunniteltu aktiivisille matkailijoille. Hotellilta voi kesällä vuokrata käyttöön fatbike-pyöriä, e-fatteja sekä lasten fatbikeja. Hotellihuoneissa on oma keittiö ja hotellilta löytyy tilavat varastot omien pyörien säilytykseen. Hotellista löytyy myös upouusi, monipuolinen kuntosali tukemaan aktiivista lomaa. 

 

Aukioloajat: viikonloppuisin(la-su) juhannuksesta syyskuun loppuun 

Vuokraamon valikoima: enduropyörät, -suojat, ja -kypärät, fatbiket ja sähköfatbiket aikuisille, 130-150cm lapsille fatbiket. (Specialized Stumpjumper EVO, Nishiki Durango 26" 43cm ja 48cm sekä 24" 32cm, Tunturi E-max sähköfatbike 44cm.)

Mielakka Bike Park

Mielakka Bikepark on toiminut Mielakan rinnekeskuksen maastoissa vuodesta 2016
Pyörätoiminta on kehittynyt yhdessä alamäkipyöräseura Kymi Anti-Flow:n kanssa, joka vastaakin reiteistä sekä kisatoiminnasta.
Bikeparkissa on kaudella 2020 jo 22 erilaista reittiä, ja erikoissuorituspaikkaa
Tasoltaan aivan ”Easy riderista-DHSM -Ratoihin”
Bikeparkista löytyy myös pyörävuokraamo, pro-shop, kisoja, kursseja sekä uutena yhteistyössä Kotkalaisen Random Biken kanssa myös pyörähuolto!
Kisoista vastaa Kymi Antiflow ja kursseilla ohjaa FMBIA-Koulutetut maastopyöräohjaajat
Kesällä 2020 Mielakka Bikepark yhdistää voimansa Nuuksiobikeparkin kanssa yhteisellä kausikortilla!

Saimaa Bike Park

Saimaa Bikepark Ruokolahden Salosaaressa on Etelä-Karjalan maakunnan ensimmäinen Bikepark. Pyöräilykeskuksessa voit kokea vauhdin huumaa Saimaan ympäröimänä ja pulahtaa ajon jälkeen vaikka uimaan.

Saimaa Bikepark toimii Ruokolahdella laskettelukeskus Freeskin yhteydessä. Etelä-Karjalan ensimmäinen bikepark sijaitsee Saimaan rannalla ja palvelee kävijöitä kesäisin. Saimaa Bikeparkista löytyy ajettavaa niin vasta-alkajille kuin kokeneille enduro- ja alamäkipyöräilijöillekin. Toiminta on suunniteltu niin, että täällä voit turvallisesti tutustua lajiin, hissin nousu-ura on tasainen ja päällystetty murskeella, sekä ankkurihissi ensikertalaiselle helppo käyttää. Bikeparkia kehitetään edelleen ja tällä hetkellä ajettavia ratoja on n. 10 kpl. Bikeparkilta voi vuokrata Whyten enduropyörän ja tarvittavat suojavarusteet, tai ratoja voi laskea omalla pyörällä. Kypärä on pakollinen ajovaruste. Bikeparkin ympäristöstä löytyy hyviä maastoja myös perinteiseen maastopyöräilyyn, joten alueella riittää ajettavaa kaikenlaisille harrastajille vaikka koko viikonlopuksi. 30.8.2020 ajetaan Saimaa Bikeparkissa Funduro Cupin osakilpailu ja samassa yhteydessä vietetään viikonloppuna Bikeparkin Venetsialaiset.

Ruka Bike Park

Ruka-Kuusamo tarjoaa olosuhteet, varusteet ja maisemat monipuoliseen maasto- ja hissipyöräilyyn. Reittejä on tarjolla vaativalle ja aloittelijalle, on teknistä ja letkeää ja kaksi hissiä tunturin päälle nousemiseen. 

 

Ruka Bike Parkin rakentaminen Rukatunturiin alkaa kesällä 2020 ja valmistuu kesällä 2021. Ensimmäisenä rakentuu kaksi alamäki- ja kaksi cross-countryreittiä, alamäkiharjoittelurata sekä Pump Track. Lisää reittejä rakennetaan kesällä 2021. Bike Parkin lisäksi Ruka-Kuusamossa on eritasoisia maastopyöräilyreittejä erämaisen luonnon, mutta silti kattavien palveluiden keskellä. Polje sinäkin pohjoisen valoisaan kesäyöhön!

Tornikeskus Bike Park

Tornikeskus on alamäki- ja endurokuskin harjoittelupaikka. Reittejä löytyy helpoista teknisesti haastaviin. Reittien pituudet ovat muutaman minuutin enduroreiteistä noin 30-60 sekunnin alamäkipyöräratoihin. Reiteiltä löytyy harjoittelumahdollisuuksia perusharrastajille ja kilpakuskeille. Virallisia enduroreittejä löytyy 5kpl, joista suosituimmat ovat Kurre ja Korppi. Alamäkireiteistä suosituin on Safari, joka kulkee hissin ja kuntoportaiden vieressä. Aloitteijoiden suosiossa on Funny joka on helppoberminen, pituudeltaan noin 1km mittainen. Ylös menemiseen käytetään sompahissiä, joka on helppo ja turvallinen, toki ajajan kokemuksella on merkitystä ainakin pyörän hallinnan osalta. Jos olet mennyt esimerkiksi suksilla ylös sompahissillä, niin opastuksen jälkeen pyörän kanssa myös helposti. Tornikeskus on korkeudeltaan 55 metriä. Tornikeskuksesta löytyy yhteensä 24 kpl reittivariaatioita Paikka on Suomen ainoa ympäri vuoden pyöräiljöitä palveleva rinnekeskus. Kesäisin Tornikeskuksesta löytyy myös mattohissi joka on suosittu perheen pienempien ajajien osalta. Mattohissin vieressä on kaksi bermirataa missä on hyvä ottaa tuntumaa ensimmäisiin käännöksiin. Bikeparkin lisäksi Tornikeskuksesta löytyy kahvila minkä rakennuksen toisessa päädyssä on vaatteiden säilytys- ja vaihtopaikka. Kahvilasta löytyy pientä välipalapurtavaa ajurihintaan sopivasti.

Påminne Bike Park

Eteläisen Suomen korkein hissihuippu ja komeimmat bike park -baanat! Elokuussa 2019 bike park -ovensa avannut Påminne Bike Park sijaitsee Raaseporin upeissa merimaisemissa, idyllisten Billnäs ja Fiskars ruukkien lähistöllä. Suhteellisen ison korkeuseron ansiosta (n. 90 metriä), Påminnessa pääsee nauttimaan hieman pidemmistä baanoista. 

 

Bike Park koostuu seitsemästä radasta ja lisää luvassa jo 2020 kauden aikana. Yksikään rata ei ole samanlainen! Haastetta riittää niin paljon kuin kuskista irtoaa puhtia. Perinteisiä DH-ratoja North Shoreineen ja bermeineen löytyy yllin kyllin, mutta “natural trail” -henkisiä ratoja löytyy myös Enduro-kuskeille. Aloittelijoille riittää myös ajettavaa flow -radoilla, jossa pääsee kivasti tutustumaan bermi -mutkiin. Radat ovat parhaiten ajettavissa esim. >130mm:n joustoa varustetulla maastopyörällä. Nousut huipulle käy vaivattomasti perinteisellä sompahissillä - sompahissi joka sattuu olemaan Suomen nopein!

 

Uutena palveluna 2020 kaudelle, bike park tarjoaa tekniikkakursseja niin aloittelijoille kuin kokenneillekin kuskeille. Valmentajana toimii Trail Builderimme Andy Pyy.  Bike Parkissa ei ole tällä hetkellä pyörä- tai varustevuokraamoa, mutta tarkoitus on tuoda näitä em. palveluita jo 2020 kauden aikana. 

 

Påminne Bike Park on vain kiven heiton päässä idyllisestä Fiskars kylästä, josta löytyy mm. lisää MTB-reittejä halukkaille. 

 

Tule ja koe Etelä-Suomen “British Columbiaa”! Lisätietoa bike parkista:

Laajavuori Bike Park

Laajis Bikapark sijaitsee Jyväskylässän Laajavuoressa. Laajis Bikepark tarjoaa tulevaisuudessa entistä monipuolisemmat reitit alamäkiajoon, enduroon ja XC-pyöräilyyn. Laajavuoren rinteillä löytyy eritasoisia reittejä rennosta kurvailusta vaativampaan ajoon. Alueen maastoista löytyy myös kaikkea haastavista juurakkopoluista tasaisempiin ulkoilureitteihi. Alueen kyltityksiä ja reittejä kehitetään kesällä 2020 helpottamaan liikkumista. Alueelle rakennetaan uusia alamäkipyöräilyreittejä aloittelijoiden ja nautiskelijoiden tarpeisiin. Uusien reittien lisäksi vuokraamotoimintaa laajennetaan pyöräilytoimintaan entistä kattavammaksi ja erityisesti alamäkipyöräilyn tarpeisiin. Samalla kehitämme pyörähuoltopalveluita ja majoitustoimintoja pyöräilijäystävällisemmäksi ja kehitämme pyöränpesupistettä. Tiloihin rakennetaan mm. ympäri vuorokauden palveleva kameravalvottu pyörävarasto. Kehityshankkeen myötä alueen reittien kyltityksiä parannetaan ja merkataan. Lisäksi kesällä 2020 Laajis avaa pyöräilykoulun, joka tarjoaa opetusta ja ohjausta erityisesti alamäkipyöräilyyn ja ohjelmaan tulee myös viikottaisia tutustumislenkkejä alueen reitistöihin

Nuuksio Bike Park

Reittejä kaikentasoisille, aloittelijoista Pro kuskeille. Vuokraamosta löytyy Devincin pyöriä. Opetusta myös tarjolla

Rusko Bike Park

 

Rusko Bike Park sijaitsee Ruskotunturilla Oulun keskustan läheisyydessä. Bike park sai alkunsa, kun paikalliset harrastajat alkoivat rakentaa ensimmäisiä reittejä tunturiin vuonna 2015. Tämän jälkeen alue ja toiminta on kehittynyt huomattavasti ja vuonna 2020 otettiinkin iso harppaus bike parkin historiassa, kun hissiä pyöritettiin testimielessä myös pyöräilijöille. Suuren kysynnän myötä Bike Park toiminta sai lisäpotkua laskettelukeskuksen silmissä tuleville vuosille ja kesästä 2021 lähtien Rusko Bike Park on auki toukokuusta-lokakuuhun viitenä päivänä viikossa.

Rusko Bike Parkista löytyy monipuolista ajettavaa kaiken tasoisille kuskeille, olit sitten vasta-alkaja tai kokeneempi kuski. Bike parkin reitit vaihtelevat endurotyyppisistä reiteistä ilmojen halki lennettäviin reitteihin. Reiteiltä löytyy muun muassa rollereitä, bermejä, droppeja sekä paljon eri kokoisia hyppyreitä. Erilaisten reittien lisäksi hissilatumme on Suomen helpoimpia, joten hississä menemistä ei tarvitse jännittää!

Rusko Bike Parkista löytyy myös kahvilarakennus, joka toimittaa kesällä lipunmyyntipisteen/vuokraamon virkaa. Vuokraamosta löydät laadukkaat 
alamäkipyöräilyyn soveltuvat pyörät ja varusteet, joiden avulla pääset tutustumaan lajiin. Vuokravälineiden lisäksi Rusko Bike Park myy pyöriä sekä varusteita, joten ota rohkeasti yhteyttä, mikäli olet pyörää tai varusteita vailla