
Mitä tarkoittava ROOKIE, DH, ENDURO, E-BIKE ja XC? Minkä ryhmän valitsen?
DH
Alamäkipyöräily eli downhill. Vauhtia, hyppyjä ja droppeja, kuitenkin aina ryhmän tason mukaan. Aloittelevat harjoittelevat pienemmällä ilmalla, kokeneempien ryhmien hyppyrit tähtäävät kuuhun! Sappee Bike Parkin keskeisimmät radat joissa mukana niin koneella tehtyä reittiä kuin luonnonmukaisempaakin ajamista. Sisältää vähiten polkemista! DH-ryhmäläisille tulee Sappeen ankkurihissi tutuksi ja sitä harjoitellaan, jos hissillä nouseminen ei sinulle vielä ole tuttua. Send it!
ENDURO
Nimensä mukaisesti hieman enemmän kestävyyttä vaativa laji, jossa haasteena luonnonmukaiset reitit kivineen ja juurineen. Käytetään osittain samoja reittejä kuin DH-ryhmissäkin, mutta hyödynnämme myös Sappeen rinteitä ympäröiviä pätkiä. Pätkät voivat sisältää myös pieniä ylämäkiä. Enduro on hauskaa – polkemisesta huolimatta! Ryhmässä harjoitellaan hissin käyttöä mutta osa siirtymistä tehdään myös lihasvoimin.
E-BIKE
Tämä ryhmä on täynnä virtaa! Nimensä mukaisesti ajamme tässä ryhmässä sähköpyörillä. Harjoittelemme sähköpyörillä ajotekniikka monipuolisesti ja harjoittelemme lukemaan maastoa niin, että opimme käyttämään pyörän tehoja hyödyksemme. Päivän aikana tulevat tutuksi mäkinousut kuin myös alamäkeen ajaminen. Keskitymme perusajotekniikkaan ja taitojen monipuoliseen kehittämiseen. Ryhmään osallistujilla tulee olla täysjoustosähköpyörä käytössään.
Lounastauolla sinun on mahdollista ladata itseäsi ja pyörääsi, otathan pyörääsi sopivan laturin mukaan tai vaihtoehtoisesti pyörään sopivan vara-akun
ROOKIE – superaloittelijat
Ryhmän jäseniä yhdistävät kaksi asiaa – se, että kaikki ovat aivan supereita ja myös se, että ryhmän jäsenet ovat maastopyöräilyssä aivan aloittelijoita. Ryhmässä ei ole vaatimuksia ennakkoon hankituille tiedoille tai taidoille. Ja mikäs sen parempaa, pääsemme yhdessä tutustumaan uuteen harrastukseen! Ilmoittaudu siis tähän ryhmään, jos haluat aloittaa päiväsi tutustumalla täysjoustopyörän ominaisuuksiin tasamaalla. Kun varmuus ja taidot kasvavat, siirrymme myös superaloittelijoiden kanssa bikeparkin reiteille. Lähde siis mukaan reippaalla ja ennakkoluulottomalla asenteella, hyvä tästä tulee! Varoitus: uusi harrastus tulee viemään mennessään.
XC
…eli crosscountry, eli maastossa poluilla polkemista. Ei sisällä hissinousuja ja tässä ryhmässä pyörät ovat liukasliikkeisiä, lyhyemmällä joustolla varustettuja täysjoustopyöriä tai jäykkäperäisiä maastopyöriä. XC-ryhmä harjoittelee tekniikkaa ja maastoajoa Sappeen ympäristössä erilaisilla poluilla. Tässä ryhmässä kasvaa kestävyys sekä nälkä – otathan mukaan juomarepun jossa on päivälle sopivasti juomaa ja evästä sekä tarvittavia varaosia pyörääsi.
Haluan osallistua leirille, mutta minulta puuttuu varusteet
Jokainen tapahtumaan osallistuva huolehtii itse siitä, että hänellä on lajin edellyttämä varustus leirillä kunnossa. Sappee Bike Parkin vuokraamossa on hyvä valikoima fullface-kypäröitä ja muita suojavarusteita. Voit kysellä myös tuttaviltasi varusteita lainaan. Todennäköisesti jäät kuitenkin maastopyöräilyyn koukkuun, joten kannustamme hankkimaan oman kypärän ja suojavarustuksen.
Millaisia varusteita tarvitsen?
Varusteet määräytyvät sen mukaan, ilmoittaudutko DH, enduro vai XC ryhmään. Tärkeää on, että kaikki varusteesi ovat tarkistettu ehjiksi ja toimiviksi. Varusteiden istuvuus takaa paremman turvallisuuden ja viihtyvyyden! Kokeneemmilla kuskeilla voi olla enemmän omia mieltymyksiä varusteiden suhteen, mutta hyvänä nyrkkisääntönä on, että kaikilla kuskeilla on kypärät, ajolasit sekä ajohanskat. Valitse ajokengät ja polkimet oman kokemuksesi mukaan – lukkokengät sopivat sinulle, jos sinulla on niistä ennestään kokemusta. Flattikengillä varmista, että myös polkimet ovat pitävät! Pyöräliikkeet ja yhteistyökumppanimme myyvät maastopyöräilyyn suunniteltuja vaatteita. Alkuun pääset kuitenkin mukavilla urheiluvaatteilla – muista pukeutua sään mukaan! Alla vinkkiä
varusteisiin eri ryhmiin.
DH
Alamäkipyörä tai pitkäjoustoinen täysjoustopyörä levyjarruilla. Pakollisia suojavarusteita ovat fullface kypärä ja polvisuojat sekä soveltuvat ajokengät ja kenkiin sopivat pitävät polkimet. Suosittelemme myös selkäpanssaria, mahdollisesti rintasuojaa sekä kyynärsuojia.
Superaloittelijat
ovat tulevia enduro- ja alamäkipyöräilijöitä. Tässä ryhmässä tulee osallistujilla olla pitkäjoustoinen täysjoustopyörä. Aloitamme tasamaalla harjoittelun, mutta siirrymme taitojen karttuessa bike parkin reitistölle. Sopiva pyörä on siis trail, enduro tai täysverinen alamäkipyörä. Pakollisia suojavarusteita ovat fullface-kypärä, selkäsuoja ja polvisuojat sekä soveltuvat ajokengät ja kenkiin sopivat polkimet. Muista myös hanskat ja ajolasit! Superaloittelijoille ei ole välttämättä harrastusvälineitä vielä omasta takaa, joten varmistathan hyvissä ajoin vuokravarusteiden kysymisen Sappee Bike Parkin vuokraamosta (välineitä rajoitettu määrä). Varusteita voit kysellä myös muualta vuokraan tai kannustavilta kavereiltasi lainaan. HUOM – jokainen
tapahtumaan osallistuja vastaa itse oman pyörän ja varusteiden varaamisesta.
ENDURO
Trail- tai enduropyörä levyjarruilla. Suosittelemme täysjoustopyörää, mutta kokeneet kuskit voivat valita myös jäykkäperäisen trailimasiinan. Pakollisia suojavarusteita ovat fullface-kypärä ja polvisuojat sekä soveltuvat ajokengät ja kenkiin sopivat pitävät polkimet. Suosittelemme myös selkäpanssaria, mahdollisesti rintasuojaa sekä kyynärsuojia.
XC
Polkuajoon soveltuva täysijoustoinen tai etujousitettu maastopyörä levyjarruilla. Kypärä on pakollinen. Osa kuskeista tykkää käyttää poluilla myös polvisuojia ja se on myös suositeltavaa. Pakkaa juomareppuun juomaa, evästä ja pyörääsi sopivaa varaosaa – sisuskumi ja mahdollisesti vaihtajankorvake. XC ryhmä on välillä kaukanakin Sappeen rinnekeskuksesta, joten varaa mukaasi varustetta sään ja kulutuksen mukaan.
Haluan osallistua leirille, mutta minulla ei ole omaa pyörää?
Ei hätää! Sappee Bike Parkilla on vuokrapyöriä, joita voi kysellä suoraan välinevuokraamosta. Jos tarvitset leirille pyörän niin toimi nopeasti, sillä vuokravälineet varataan nopeammin kuin leirin liput! Vuokrapyöriä voi kysellä myös eri pyöräliikkeistä, esimerkiksi Tampereen Sportaxilla on hyvä valikoima.
Voit myös kysyä pyörää vuokralle tuttaviltasi tai Facebookissa ryhmässä nimeltä Rymynaiset. HUOM! Puss Camp ei vastaa pyörien vuokrauksesta tai lainaamisesta. Jokainen leirille osallistuja huolehtii itse siitä, että hänellä on sopiva välineistö käytössään. Vuokraukset ja lainaukset ovat aina vuokraajan ja vuokralle antajan välisiä sopimuksia, eikä Puss Camp toimi välittäjänä.
Ruoka on tärkeää. Mistä saan sitä?
Sappeella toimii rinneravintola Huippu, jonka aukioloajat löytyvät Sappeen kotisivuilta. Lauantaina leiriläisillä on mahdollista ostaa maittava lounas ja päivällinen buffetista tai ravintola Huipun ruokalistalta. Varaathan ajopäiville mukaan myös omaa evästä, jota sinun on helppo nauttia päivän aikana tauoilla ja radanvaihtojen yhteyksissä. XC-ryhmäläiset ottavat evästä mukaan juomareppuihin. Päivän aikana ilmoita ryhmäsi ohjaajalle, jos tarvitset pitää evästauon. Jos majoitut viikonlopun yli Sappeella, niin huomioithan, ettei hiihtokeskuksella ole omaa ruokakauppaa. Lähimmät ruokakaupat ovat noin 10km päässä rinnekeskuksesta. Varaudu siis omilla aamu- ja iltapaloilla.
Hissiliput
Hissiliput eivät kuulu Puss Campin hintaan. Hissilipun voi ostaa Sappeen vuokraamosta leirin ajaksi – pidä silmät auki myös mahdollista kausikorttitarjousta varten! Hissilippu ladataan Axess-sirukortille, joka ei kuulu hissilipun hintaan. Ota siis vanha korttisi mukaan jos sinulta sellainen löytyy. Kortteja voi myös ostaa Sappeen vuokraamosta.
Majoitus
Jokainen leirille osallistuja vastaa oman majoituksen järjestämisestä. Jos tulet kauempaa ja haluat majoittua Sappeella, suosittelemme liittymistä iloiseen seuraan Puss Mansioniin – lippujen oston yhteydessä voit varata erikseen majoitusta Puss Campille varattuihin loistomökkeihin.
Sappeella on tarjolla myös kattavasti muuta majoitusta, jos haluat ottaa mökin kaveriporukalla, majoittua Chaletseissa mukavasti omassa rauhassa tai vaihtoehtona on myös telttapaikka jos leireily caravan-alueella on sinun juttusi. Kaikille löytyy varmasti sopiva ratkaisu, tsekkaa Sappeen sivuilta lisää infoa!
TIEDUSTELUT JA VARAUKSET
Sappeen Myyntipalvelu
arkisin 9-16
laskettelukaudella arkisin 9-19.30
Puh: 0207 559970 tai 0207559975
email: sappee@sappee.fi tai majoitus@sappee.fi
Tavoite on ajaa turvallisesti, mutta vauhdikkaissa lajeissa on aina loukkaantumisen riski. Mites vakuutukset?
Leiriläisiä ei ole vakuutettu tapahtuman puolesta. Jokainen tapahtumaan osallistuja huolehtii siis omasta vakuutuksestaan ja sen riittävyydestä. Eri vakuutusyhtiöt ovat määritelleet alamäkipyöräilyn ja maastopyöräilyn eri tavoilla vakuutusehdoissaan. Tarkista vakuutuksesi kattavuus ennen leirille saapumista.
Onko tapahtumassa ensiapuryhmä paikalla?
Tapahtumassamme on EA-ryhmä paikalla perjantaista sunnuntaihin. EA-pisteen löydät Sappee Bike Parkin pyörävuokraamon alakerrasta, Ravintola Huipun rakennuksesta. Jokaiselle valmentajalle ja tapahtuman henkilökunnalle on jaettu tapahtuman aikana käytössä oleva EA-ryhmän puhelinnumero, josta avun tavoittaa heti. Jos sinulle sattuu jotain pientäkin vahinkoa tapahtuman aikana, voit käydä tarkistuttamassa tilanteen ja puhdistamassa haavat EA-pisteellä.
HUOM – osallistujia ei ole vakuutettu tapahtuman järjestäjän puolesta. Tarkistathan vakuutuksesi kattavuuden ennen leirille saapumista. Puss Campilla yleisin EA-ryhmän huomiota vaatinut vahinko on erilaiset naarmut ja ruhjeet, joilta voit välttyä käyttämällä suojia ja asianmukaisia ajovarusteita